Trip to Philly

Dalyvaujant Filadelfijos šiuolaikinių kūrėjų mugėje “Philadelphia Craft Show” organizuojamos “Philadelphia Museum of Art”, ši mugė  yra prestižinė ir viena iš 5 svarbiausių tokio lygio renginių Jungtinėse Valstijose, Lietuva buvo pakviesta joje dalyvauti svečių teisėmis. Lietuvos menininkus ir kūrėjus atsirinko patys Filadelfijos meno muziejaus atstovai. Buvo sutelktas didžiulis dėmesys Lietuvai ir jos menininkams, buvo garbė atstovauti savo šalį.

citata iš koperator.lt <

LR kultūros ministro Šarūno Biručio teigimu, Lietuvos menininkų dalyvavimas Filadelfijos meno muziejaus mugėje „Craft Show“ yra vienas iš svarbiausių Lietuvą pristatančių renginių JAV Lietuvos Pirmininkavimo ES Tarybai 2013 m. antroje pusėje metu.
 „Craft Show“ mugė – vienas didžiausių ir profesionaliausių pasaulyje vykstančių specializuotų srities renginių, todėl didžiuojamės Lietuvai suteikta galimybe reprezentuoti savo šalies kultūrą bei Lietuvos menininkams įsilieti į JAV meno rinką“, – sako ministras.
 Pagal ilgametes kasmetinės mugės „Craft Show“ tradicijas renginyje dalyvauja apie 195 JAV menininkų ir viena užsienio šalis viešnios teisėmis. Projektą inicijavusios Lietuvos garbės konsulės Filadelfijoje Kristos Bard teigimu, labai džiugu, jog mugėje Lietuva bus išskirtinė užsienio šalis, pristatanti savo menininkus ir jų kūrinius.
>

Po parodos/mugės lietuvių kūrėjų grupė aplankėme Filadelfijos Meno akademiją, apžiūrėjome  Filadelfijos meno muziejujaus ekspozicijas, užsukome ir į “Leger” moderaus meno parodą, ir t.t., pabuvojome daugelyje šio miesto istorinių vietų, buvo suorganizuoti susitikimai keliose Filadelfijos meno galerijose, “workshopuose”, o stiklo atstovai buvo pakviesti į kelias stiklo galerijas bei vieną dieną nuvykome į “Weaton Arts” studiją esančią gretimame New Jersey.

Visa šia ir dar didesne programa pasirūpino mūsų Lietuvos išeivija!  Ji neleido parodos dalyviams  nuobodžiauti ir už tokį didelį rūpestį mes jiems esame dėkingi! Tačiau  didžiausio dėkui susilaukia generalinė konsulė Filadelfijoje Krista Bard, Ačiū Krista!

2013-11-13 19.23.35

 

 

Filadelfijos Dailės Akademija (The university of the Arts), priminė Lietuvos meno įstaigas, greičiausiai dar ir dėl tik jose juntamo jauno studentiško jaudulio, disciplinos ir busimų atradimų džiaugsmo kuris tiesiog tvyrojo ore. dd (491)

dd (507)

dd (525)

DSC02542

 

“Wexler Gallery” joje susipažinome su galerijos savininku Lewis Wexler , jis su malonumu lietuviams parodė savo sukauptą stiklo kolekciją kuri talpinama jau ne ekspozicinėse salėse.dd (774)

dd (788)DSC02680

DSC02690

Nuvykome ir į garsią stiklo studiją “Weaton Arts” New Jersey , visa aplinka suderinta kaip pats save  išlaikantis miestelis, kadaise mažas stiklo fabrikėlis sumaniai valdant tapo ne tik traukos tašku bet ir aktyviu dalyviu Amerikos stiklo pasaulyje. Šis kompleksas turi ne tik stiklo studiją, gyvo stiklo paskaitų programas,  dvi parduotuves, menininkų apartamentus, gerai sukomplektuotą muziejų, bet ir yra gražiame pušyne. Tikrai žavinga vieta stiklo mylėtojams!

2013-11-13 19.15.25

2013-11-13 18.51.04

2013-11-13 18.56.42

Nuotraukoje : bendraujame su stiklo studijos direktoriumi Hank M.Adams’u

Glass_Studio_Demonstration_